s


Assessment
Letterlijk betekent ‘assessment’ schatting en beoordeling. Een assessment wordt ingezet als selectiemiddel om geschiktheid van mensen in te schatten voor bepaalde functies, maar ook als middel om iemands kwaliteiten, valkuilen en groeipotentieel in kaart te brengen.

In eerste instantie ben ik voor adviesbureaus inzetbaar voor freelance assessment opdrachten. Door mijn ruime ervaring in het vak ben ik goed in staat om mensen competentiegericht te beoordelen. Mijn kracht ligt in het opbouwen van een prettige, veilige sfeer waarin kandidaten zichzelf durven zijn. Naast dat ik gedrag goed kan observeren, vind ik het ook belangrijk om dieper te kijken naar onderliggende drijfveren en motieven. Ik stel me de vraag: wat maakt dat iemand zich op een bepaalde manier gedraagt? Uiteindelijk gaat het er natuurlijk om een inschatting te maken over wat een en ander betekent in de context van de functie en de organisatie waarin de kandidaat zich begeeft of gaat begeven.

Ik ben eveneens in staat bedrijven of particulieren assessments op maat aan te bieden. Mocht je hierin interesse hebben, neem dan vrijblijvend contact op. Na een intake kan ik advies geven over het soort assessment dat op z’n plaats is en op welke manier een dergelijk assessment ingericht kan worden. Afhankelijk van het budget kan gekozen worden voor een uitgebreid of meer gekaderd en hierdoor goedkoper assessment.

Voor meer informatie kan je gebruik maken van het contactformulier."In de periode maart april 2012 hebben wij als organisatieadviesbureau Janique Wienk gevraagd voor de rol van assessor in een project waarbij ruim 40 mensen voor diverse leidinggevende functies zijn getest in een korte periode.

Nadrukkelijk werkend vanuit de NIP code heeft Janique Wienk op een uitermate constructieve en professionele wijze meegewerkt in een project waarbij hoge verwachtingen van de klant gepaard gingen met een korte doorlooptijd.

Naast een plezierige manier van werken en communiceren was de kwaliteit van de gesprekken en de rapportages hoog. Dit wordt bevestigd door expliciete complimenten van de opdrachtgever en het feit dat de gegeven adviezen in de rapporten vrijwel volledig zijn overgenomen".

Frans Poelsma

Directeur Think too Organisatieadviseurs

Groningen, mei 2012